Vad innehåller den här bloggen?

I drygt sju år har jag aktivt samlat på mig uppgifter om Sherlock Holmes-pjäser på svenska scener. Innan dess ägnade min vän Ted Bergman sig åt denna research i fyrtio år. All denna forskning har resulterat dels i ett antal skrifter och artiklar av Ted, dels i en längre artikel av mig.

Tanken med den här bloggen är att göra materialet mer offentligt. I våra respektive artiklar har vi av nödvändighet varit tvungna att begränsa oss vad gäller själva kalenderbitardelen. Men här kommer jag sakta men säkert att fylla på med allt jag känner till om pjäserna, teatrarna och skådespelarna. Till en början kommer jag inte att skriva vare sig många blogginlägg eller göra faktasidorna fullständiga – det får mest funka som en anteckningsbok så att jag kan strukturera upp mitt material. Men efterhand kommer det bli lite nedslag i enskilda uppsättningar eller porträtt på olika skådespelare.

Jag vill gärna komma i kontakt med personer som känner till mer om skådespelarna och de resande teatersällskapen som jag tar upp här. Kommentera gärna här på bloggen eller mejla mig på info(at)sherlockholmes.se.

/Mattias Boström

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: